maanantai 30. maaliskuuta 2015

Maistuva lounas isommallekin porukalle: lehtikaali-kuskussalaatti

Pitkin talvea on seuraamissani blogeissa fiilistelty lehtikaalia muodossa jos toisessa, joten nyt kun pitkästä aikaa sain haalittua D&D-peliporukkamme kokoon, päätin itsekin tarttua tuohon tähän asti vieraaseen vihannekseen.

Yleensä tulee enimmäkseen tehtyä muualta luettuja reseptejä, mutta tämä toissa viikonlopun tuhti lounassalaatti on melko lailla täysin omasta hatusta vedetty. Ja ihan hyvää tuli silti. :) Ajatushan oli että tästä olisi meidän kuusihenkinen porukkamme tullut täyteen. No tulikin, ja puolet jäi yli!

Sujuvasti muistin kuvan ottamisen jälkeen sen korianterin sitten...

Lehtikaali-kuskussalaatti (10-12 hlö)

  • 600 g lehtikaalia
  • 4 dl kuskusta (+vesi ja suola pakkauksen ohjeen mukaan)
  • 1 hyvän kokoinen porkkana tai pari pientä
  • iso kourallinen tummia viinirypäleitä
  • nippu kevätsipulia
  • 1 granaattiomena
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 limeä
  • 2-3 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • mustapippuria
  • korianteria
  • pari pkt halloumia (tai Pirkka "grillijuustoa")
Aloita putsaamalla lehtikaaleista paksummat ruodit pois ja riivi muutoin sopivan pieneksi. Ryöppää pikaisesti, pari-kolme minuuttia riittää, että vähän pehmenevät ja väri on hieno ja syvä vihreä. Valuta jäähdytä kylmässä vedessä nopeasti, etteivät mene ihan mössöksi. Jätä kylmään veteen.

Kiehauta vesi kuskusia varten, mausta ja jätä kuskus tekeytymään. Muista sekoitella vähän väliä tekemisen lomassa, ettei paakkuunnu ikävän klimppiseksi.

Putsaa granaattiomenasta siemenet talteen. Siivuta porkkana mahdollisimman ohueksi. Työturvallisuuden nimissä halkaisin porkkanan pitkittäin ensin. Silppua kevätsipulit mieleiseksesi. Halkaise rypäleet.

Mittaa kippoon oliiviöljy, raasta sekaan limettien kuoret sekä purista yhdestä mehu. Lisää 1 tl suolaa, sokeri sekä myllystä pippuria. Maistele ja säädä maku hyväksi.

Sekoita salaattikulhossa lehtikaali ja suurin piirtein jäähtynyt kuskus, lisää joukkoon osa granaattiomenasta ja korianterista, rypäleet, sipulit ja porkkanat. Jätä granaattiomenaa ja korianteria jonkin verran viimeistelyä varten. Sekoita joukkoon limettiöljy ja tarkista maku (itse lisäsin 1 tl suolaa, jonkin verran mustapippuria sekä sen toisen limetin mehun). Viimeistele granaattiomenalla ja korianterilla.

Siivuta juustot ja grillaa tai paahda kuivalla pannulla. Halutessasi voit maustaa juuston pyörittelemällä palan ennen viipalointia (kuivatuissa) yrteissä tai vaikkapa grillimausteessa. Tarjoa omalla vadillaan salaatin vieressä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti