perjantai 1. toukokuuta 2015

Vappumunkit

Täytyyhän vappuna munkkia saada pitkästä blogitauosta huolimatta, ajatteli hän viime maanantaina ja meni kaapille varmistamaan, että kaikki tarvittava on paikalla. Eikä näin tärkeitä asioita jätetä (aivan täysin) sattuman varaan, joten harjoituskierros oli luvassa; olihan kyseessä taas ensimmäinen kerta kun itse teen. Pieni jännitysmomentti syntyi tilanteeseen siitä, että uppopaistosta ylipäätään ei ole kokemusta McDuunin peruna- ja kana-altaita kummemmasta. Ja siitäkin on jo yli kymmenen vuotta aikaa...


Lopulta kävi hyvin kuitenkin, uskalsin jättää pullataikinan riittävän notkeaksi ja paistaminenkin onnistui vaikka öljyn lämpötilaa saikin vailla kunnon mittaria vähän arvailla. Menestyksen huumassa tulin kutsuneeksi lähipiirin armoitetun mestarileipurin, anoppinikin (ja appiukon toki myös) iltakahville maistamaan. Kelpasivat. :) Reseptin otin Martoilta ja puolitin koe-erää varten. Pääsatsi aattona tehtiin sitten täysimääräisenä.

Aatoksi anoppilaan mennyt tusina, taustalla päällikölle luvattu satsi.
Myös sima (Dansukkerin ohjeella, tosin laitoin 3 sitruunan mehun) onnistui ilokseni ihan hienosti, sitäkin kun ensimmäistä kertaa itse tein. Vähän liian kylmää taisi olla kellarissa meillä, tai sitten hiivaa hieman liian vähän, kun tuntuu että vasta nyt 5 vuorokautta pullotuksesta alkaa olla suurin piirtein kohdillaan, aavistuksen vielä vaisun puolella. Seurantapullo oli jääkaapissa, joka taisi olla asteen-pari lämpöisempi paikka, sillä se oli oikein hyvää jo eilen päivällä. Täytyy siis harjoitella lisää, ja mikäpä siinä, sima on varmasti limsoja parempi kesäinen janojuoma mukuloillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti