maanantai 25. toukokuuta 2015

Pastaa ja tonnikalakastiketta

Enää en muista mistä tämä ajatus tuli, oliko vaimolla joku ohje vai keksittiinkö homma ihan omasta päästä - luultavasti joku Yhteishyvä tai Ruoka-Pirkka tämänkin takana kuitenkin - mutta hyvin se maistui myös apukokeille. Erinomaisen yksinkertaista sapuskaa etenkin valmispastan kaverina. Tällä kertaa kuitenkin tein itse pastankin, kun joulupukki kerta Marcato Atlas -pastamankelin toi. Sitä pastan valmistusta en näköjään muistanut vain kuvata... No, ajakoon taikinamöykkyvalokuvan asian Youtube-video, jonka myötä itsekin opettelin pastan teon alkeet (ja koska minusta Gennaro vain on tosi symppis):


Eli kaikessa yksinkertaisuudessaan, pasta 4:lle:
200 g durumvehnäjauhoja
2 isoa kananmunaa

Jauhot vaikka syvälle lautaselle, munat kyytiin ja vaivataan kunnes kaikki pysyy kasassa ja taikinaan syntyy hieman sitkoa, n. 3-5 minuuttia. Kääritään kelmuun lepäämään hetkeksi. Jos teet reilusti etukäteen, kelmutettu pallura pysyy hyvänä jääkaapissa tarvittaessa muutaman päivänkin. Siinä tapauksessa muista ottaa se lämpiämään hyvissä ajoin.

 
Koskahan on viimeksi syntynyt näin vähän sotkua valmisteluista...
 Kastike:
  • 400 g parsakaalia
  • 150-200 g porkkanaa (yksi iso)
  • 1 isohko sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 prk tonnikalaa öljyssä
  • 200 g tuorejuustoa
  • 3 dl vettä
  • suola ja pippuri maun mukaan
Pilko parsakaali pienehköiksi kukinnoiksi, kuori porkkana ja leikkaa rahoiksi. Pilko sipuli ja valkosipuli suht hienoksi. Laita pastan keitinvesi (muista reilu suolaus) lämpenemään, se saa kiehua ihan reippaasti siinä vaiheessa kun pastat lyödään kiehumaan. Kaada tonnikalapurkista öljy kattilaan ja freesaa sipulit siinä. Lisää vesi, porkkanat ja parsakaalit, laita kansi päälle ja jätä hautumaan hetkeksi.

Kastikeainekset.
Päivän tärkein keittiövälinekin kuvassa
Kun kasvikset alkavat olla mallillaan, lisää tonnikala ja tuorejuusto. Mausta sopivaksi. Lyö pastat veteen, sekoittele vähän ja nosta pois kun alkaa olla valmista - tuorefettucinen (vai onko tuo tagliatelle?) kohdalla menee n. 2 minuuttia. Pikaisesti enimmät vedet valutettuna pasta kannattaa lisätä kastikkeen kanssa samaan kattilaan, jotta se imee niitäkin makuja vähän. Helpompi tarjoillakin.

Hätäinen räpsy ennen kuin koko satsi hävisi

1 kommentti:

  1. Hei!
    Alkukesästä oli puhetta blogimiitistä ja että olisit ehkä kiinnostunut tulemaan. En löytänyt sähköpostiosoitettasi, joten tavoittelen tätä kautta. Ottaisitko yhteyttä mikäli miitti edelleen kiinnostaa:)
    campasimpukka@gmail.com

    VastaaPoista