sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Helppoa suolaista kahvipöytään: Voileipäpiirakka

Parhaat ideat ovat yleensä joko varastettuja tai lainattuja. Niin tämäkin. Kinuskikissan sivuilta oli vaimo bongannut voileipäpiirakan ja ehdotti jotta taannoisten syntymäpäivien ennakkovieraille voisi olla sopivan helppotöinen hän. No niin olikin, ja erinomaisen toimiva konsepti jota on helppo muokata oman maun mukaan.


Leipäpohja
  • 1 ½ tl kuivahiivaa
  • 1 ¼ dl vettä
  • 1 ½ rkl öljyä
  • ¾ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ dl kaurahiutaleita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola, sokeri ja kaurahiutaleet. Sekoita joukkoon vehnäjauhot muutamassa erässä. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Anna kohota liinalla peitettynä noin 45 minuuttia.

Paista pohjaa 200 asteessa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä. Kostuta pohja maidolla tai kasvis/lihaliemellä.

Pohja oli sen verran pehmoinen tuoreeltaan, että erillisen kostutuksen jätin pois. Täytteen pohjaksi tein alkuperäistä mukaillen yrttituorejuustosta (200 g) ja kermaviilistä (100 g) levitteen.

Täytteitä en jakanut kahtia, vaan kurkkureunuksen asetteun jälkeen ripottelin pilkotut suippopaprikat, puolitetut kirsikkatomaatit ja mozzarellapallot sekä basilikan lehdet tasaisesti levitteen päälle. Paraatipaikalle piirakan päälle vielä rapeaksi paistettua Lidlin kevyesti savustettua hunajapekonia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti