Leipäpohja
- 1 ½ tl kuivahiivaa
- 1 ¼ dl vettä
- 1 ½ rkl öljyä
- ¾ tl suolaa
- 1 tl sokeria
- ½ dl kaurahiutaleita
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
Paista pohjaa 200 asteessa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä. Kostuta pohja maidolla tai kasvis/lihaliemellä.
Pohja oli sen verran pehmoinen tuoreeltaan, että erillisen kostutuksen jätin pois. Täytteen pohjaksi tein alkuperäistä mukaillen yrttituorejuustosta (200 g) ja kermaviilistä (100 g) levitteen.
Täytteitä en jakanut kahtia, vaan kurkkureunuksen asetteun jälkeen ripottelin pilkotut suippopaprikat, puolitetut kirsikkatomaatit ja mozzarellapallot sekä basilikan lehdet tasaisesti levitteen päälle. Paraatipaikalle piirakan päälle vielä rapeaksi paistettua Lidlin kevyesti savustettua hunajapekonia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti